OMNIplus onderdelenproductie middels het 3D-printen.

Reserveonderdelen zijn snel, eenvoudig en voor onbepaalde tijd beschikbaar.

De belangrijkste feiten op een rij

  • Duurzame reserveonderdelen in de originele kwaliteit
  • Snel en goedkoop printen
  • Geen opslagkosten
  • Productie op locatie bij het OMNIplus servicesteunpunt mogelijk
  • Bijna onbeperkte beschikbaarheid van onderdelen
  • Licenties voor 3D-gegevens voor eigen productie

OMNIplus gebruikt de ultramoderne digitale componenten- en productietechnologie van het 3D-printen om reserveonderdelen te produceren voor de merken Mercedes-Benz en Setra. Momenteel kunnen er al bijna 40.000 reserveonderdelen voor bussen 3D-geprint worden. Onderdelen van bijvoorbeeld kunststof, kunsthars, keramiek of metaal worden met zeer hoge precisie vervaardigd. 3D-onderdelen beschikken over dezelfde functionaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid als uit conventionele productie afkomstige OMNIplus-onderdelen.

Digitale magazijnopslag
3D-printen is bij uitstek geschikt als er kleine hoeveelheden nodig zijn. Dankzij het flexibele productieproces zijn er meer mogelijkheden om uw voertuigen individueel vorm te geven. En: doordat het een digitaal proces is, kunnen autobuscomponenten ook direct ter plaatse door de OMNIplus-servicesteunpunten geproduceerd worden. Om ervoor te zorgen dat de OMNIplus-steunpunten hun klanten nog sneller van onderdelen kunnen voorzien, heeft OMNIplus daarvoor een mobiel 3D-printcentrum in het leven geroepen. De 'minifabriek' in de vorm van een container fungeert als een eigen logistiek centrum.

Licenties voor het 3D-printen
Componenten worden in het "digitale magazijn" opgeslagen met alle informatie die voor het printen benodigd is. Ze kunnen op elk gewenst moment worden bijbesteld met behulp van hun onderdeelnummer. Zo wordt een snelle, wereldwijde levering decennialang gewaarborgd. Om transporten te vermijden en tijd te besparen, moeten klanten in de toekomst 3D-printlicenties kunnen kopen via de "commerce"-pagina van het OMNIplus ON portaal en de benodigde onderdelen met behulp van een gecertificeerd 3D-printcentrum naar keuze laten printen.